Home

despre  lto

Language Training Online oferă cursuri online de limba engleză și română eficiente și de calitate, utilizând metode de predare centrate pe cursant. Prioritizând, astfel, nevoile, abilitățile și modul de învățare al studentului pentru a-i oferi acestuia o experiență de învățare personalizată.

Cursuri de limba engleză one-to-one

Dorești să îți perfecționezi cunoștințele de limba enlgleză pentru a putea comunica în limba lui Shakespeare cu usurință?

Vrei să îți mărești șansele de a-ți construi o carieră internațională?

Locul de muncă pe care îl dorești necesită fluență în limba engleză?

Language Training Online îți oferă cursul ESL (English as Second Language) care ți se potrivește:

  • Limba engleză pentru începători
  • Limba engleză generală
  • Limba engleză conversațională
  • Limba engleză pentru afaceri

Solicită o lecție demonstrativă gratuită cu un profesor calificat acum!

Cursuri individuale de limba română pentru străini

Dacă ai încercat vreodată să înveți limba română, folosind doar un curs pe DVD, cu siguranță ai ajuns la concluzia că lecțiile sunt interesante dar limitate și că ai nevoie să urmezi un curs mai complex care să te învețe mai mult decât cum să saluți și cum să te orientezi într-un aeroport sau într-o gară.

Urmează un curs individual de limba română cu un profesor nativ care îți poate da explicații avizate despre probleme de pronunție, gramatică și lexic, utilizând exemple și situații din viața reală.

despre mine

Formator  LTO - Simona Ionita

Numele meu este Simona și sunt fondatoarea proiectului Language Training Online.
Predau online limbile engleză și română cursantilor din lumea întreagă, la standarde profesionale, folosind materiale de calitate special adaptate pentru fiecare cursant în parte. Sunt traducător autorizat de către Ministerul Justiției. Sunt licențiată în filologie cu specializările: Limba și literatura engleză, limba si literatura spaniolă; și am un master în integrare europeană. 

Am studiat: psihologie educationala, pedagogie școlară, metodologia predării unei limbi străine, educație interculturală, lingvistică generală, lingvistica comparată a limbilor germanice, fonetică și fonologie, etc. 

Susțin cursuri de limba engleză și română online sau la sediul companiilor client în cadrul unor proiecte de formare profesională desfășurate în colaborare cu diferite școli de limbi străine.

Cu o experiență de peste 7 ani în predarea de cursuri individuale si de grup atât online cât și offline, pregătesc materiale personalizate care să răspundă cel mai bine necesităților cursanților. Am predat unei largi varietăți de cursanți, de la școlari la persoane mai în vârstă, de la începători la avansați.

Metoda de predare

Este oare o soluție încercarea de a învăța pe de rost liste intregi de cuvinte și expresii într-o limbă străină? Eu cred că orice ne-am strădui să depozităm în memoria noastră fără să înțelegem de ce anumite expresii se comportă așa cum se comportă este la scurt timp sortit uitării.

Memoria noastră ”aruncă” toate elementele pe care creierul nostru le folosește foarte rar sau deloc, și crede-mă, uriașa listă de cuvinte și expresii învățate pe de rost, fără a le folosi în contexte reale îți va ”zbura” din minte ca fluturii de primavară.

Nici memorarea regulilor gramaticale nu este de ajuns. Pe lânga faptul că mulți dintre cei care învață o limbă străină consideră gramatica ca fiind plictisitoare și greu de digerat, cunoașterea regulilor gramaticale fără dezvoltarea unui vocabular complex este inutilă.

Și eu am fost cursant.

Cred că un profesor bun ar trebui să învețe și ce metode de predare să nu folosească, amintindu-și de experiențele sale ca și cursant. Ce i-a plăcut, ce l-a făcut să învețe mai bine și mai ușor, ce l-a motivat și, de ce nu, frustrările legate de procesul de predare-învățare. Luând toate aceste lucruri în considerare, un profesor bun, va putea oferi cursanților săi cea mai bună experiență de învățare posibilă.

Deci care este metoda mea de predare?

Ca profesor, misiunea mea este de a ajuta cursanții să își maximizeze potențialul de învățare, îndrumându-i cum să sune și să scrie ca un vorbitor nativ.

Ca și cursant, îți vei dezvolta vocabularul și îți vei îmbunătății capacitățile de citire, ascultare, scriere și vorbire. Astfel, discursul tău va suna natural din toate punctele de vedere.

Cum putem realiza toate aceste lucruri?

Prin stabilirea și atingerea obiectivelor: Stabilirea obiectivelor te menține motivat, iar realizarea lor îți dă o satisfacție enormă. Acest pas se află în strânsă legătură cu evaluarea constantă, putând compara împreună rezultatele tale în funcție de obiectivele stabilite deja.

Atmosferă relaxată: Cursanții au nevoie să se simtă sprijiniți și încurajați în a-și dezvolta o gândire creativă. De aceea, orice greșeli ce ar putea apărea vor fi corectate și explicate în detaliu. Astfel vei putea învăța din propriile greșeli.

A învăța este distractiv: În loc să te surprinzi căscând în timp ce primești o avalanșă de informații în cadrul unei prezentări plictisitoare și lipsită de viață, așa cum se întâmplă de prea multe ori în cazul cursurilor tradiționale, vei fi încurajat să te folosești de propriile experiențe legate de subiectul discutat. Prezentarea va fi adaptată nivelului tău, dându-ți posibilitatea de a dobândi cunoștințe noi.

Participarea activă versus învățarea pasivă: Unii cursanți preferă să se implice activ, în timp ce alții preveră învățarea pasivă. Sesiunile mele de predare one-to-one asigură un echilibru între cele două: te poți implica activ, dar în același timp poți revizui în mod relaxat ceea ce ai învățat, folosind explicațiile și materialele disponibile.

Evaluarea constantă: prin evaluare, profesorul poate determina progresul cursantului în dobândirea unor aptitutini specifice (scriere, citire, înțelegere, ascultare, vorbire liberă).

Evaluarea constanta te menține motivat, informându-te asupra punctelor tale forte, dar și asupra celor slabe. Astfel te vei putea concentra mai mult asupra subiectelor ce trebuie revizuite și, dacă este nevoie, să fii ajutat de către profesor. 

TESTIMONIALS

Paul, England
"I have now completed my course. I have made real progress with Simona, she is a very good teacher and takes care to tailor lessons to her pupils' requirements. I shall certainly book further lessons."
Stefan, Germany
“I really like the way you teach. Lots of practical stuff. Really nice.”
John, England
“Most excellent teacher. Thanks for the flexibility in helping me to speak and understand subjects of interest to me. Your assistance and teaching are invaluable to me. Thanks so very much.”
Real Time Web Analytics